Online strategy

A versenyképesség záloga hosszútávon a digitális stratégia kidolgozásában rejlik. A folyamatok pontos meghatározása vállalat szinten a termelékenység javulását, a költségek optimalizálását, a gyorsabb növekedést és a magasabb profitot jelenti. Ugyanez igaz egy webshopra is.
Ahhoz, hogy a megfelelő felületen, a lehető leghatékonyabban érjük el célközönségünket, elengedhetetlen a stratégia tervezés.

A tervezés a siker kulcsa

A digitális fejlesztési stratégia megalkotására azért van szükség a projekt indítása előtt, hogy még a kezdetekkor meghatározzuk a fejlesztés haladási irányát és a költségeket is ehhez tudjuk hozzárendelni. Meghatározzuk, hogy egyszerűbb vagy komplexen működő terméket (webshopot) hozunk létre, azzal milyen üzleti célt kívánunk elérni és mindezt milyen technológiák igénybevételével.

Ezzel már a projektindítás fázisában átláthatjuk a fejlesztés életútját és tervezni tudunk a várható kiadásokkal. 


Online cselekvési terv

A Paprikasoft kidolgozza a weboldal vagy webhop digitális cselekvési tervét, amely mentén haladva pontosan megtervezzük a fejlesztés útvonalát, meghatározzuk a márkaépítés eszközeit, és megcélozzuk a közönséget. A stratégia megalkotásához első körben meg kell ismernünk a cég ügyfeleinek igényeit, fel kell térképezzük, hogy mit csinál a konkurencia, és melyek az adott iparágban alkalmazott bevált megoldások.
A digitális stratégia létrehozásának lépései


Vállalkozási profil

Részletesen megismerkedünk a vállalkozás profiljával. Megvizsgáljuk és felmérjük a piacot, számba vesszük a legjobb gyakorlatokat. Meghatározzuk azokat a szempontokat, amelyeknek érvényesülniük kell a webshop működtetése során. Ilyen lehet az üzleti partnerekkel való együttműködések megjelenítése.

Adatgyűjtés és elemzés

A rendelkezésre álló analitikák alapján vizsgáljuk a konverziós mutatókat, ezzel behatároljuk a fejlesztési lehetőségeket és irányokat. Segítünk abban, hogy a különböző fejlesztési fázisokon átívelve egy olyan digitális üzlet jöjjön létre, amely magas megtérülési mutatóval (ROI) bír.

Célközönség meghatározás

Szűkítjük a fogyasztói kört, meghatározzuk, kik alkotják a webshop célközönségét, és azt is, hogy őket hogyan érhetjük el. Ha rendelkezésre állnak korábbi forgalmi adatok, elemezzük azokat, hiszen ezekből sok információhoz juthatunk a célközönségről, a felhasználók szokásairól.

Kész tervet adunk 

A stratégia tervezési folyamata egy kész terv átadásával zárul, amelyben meghatározzuk az üzleti elvárásokat, leírjuk a tervezési részleteket az arculattól az alkalazott technológiák használatáig, megbecsüljük a webshop létrehozásának költségeit, belőjük megtérülési mutatókat és vázoljuk a későbbi fejlesztési lehetőségeket..

Mi a következő lépés?


Szívesen segítünk ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, kollégáink készséggel állnak rendelkezésre.


+36 20 414 0284

office@paprikasoft.com